2013. október 21., hétfő

Superman vs. Batman - Elkezdődött!


Elérkezett hát ez is! Hozzáfogtak a sikervárományos Superman vs. Batman forgatásához. A Man of Steel folytatásaként elkészülő újabb DC darab premierdátuma 2015-re van kitűzve, úgyhogy addig még lerághatjuk a körmünket, de ahogy most is; nyilván időközönként meglepik a hírekre éhes rajongókat néhány forgatási fotóval. Várható volt, hogy azokkal a jelenetekkel kezdik, amit elsősorban beharangoztak, és amit vizuális effekteket nélkülözve is el tudnak készíteni. Ez ('a jelenet') az egyik közös pont hozza össze Batman és Superman világát. És hogy mi? A Metropolis State, és a Gotham City Egyetem focicsapata mérkőzik meg egymással, melyekről egyéb infók nincsenek, de mérget veszek rá, hogy történni fog ott is valami. Az már biztos, hogy a képregényes filmvilág egyik legígéretesebbnek tűnő produkciója van terítéken a Warner Brosnál. Főszereplők terén a Man of Steel-ben is Superman-t alakító Henry Cavill tűnik fel, valamint Batman szerepére egy a témában nem idegennek számító színész, mégpedig Ben Affleck! A már Daredevil szerepében is tündöklő sztár világméretű megdöbbenést váltott ki az emberekből a hírrel. Kapott hideget-meleget, de főleg hideget a fórumozóktól és kommentelőktől, mindenesetre még nem állhatunk sem pozitívan, sem negatívan a dologhoz. Új Batman, új elvárások. Ki tudja mi lesz belőle. Főgonoszunk és történetünk még nincs, de hamarosan elkezdődik a megállíthatatlan promó hadjárat, melyet mindig hírmorzsák követnek. 
Egyéb megjegyzés: a blogon hamarosan újabb posztok várhatóak. Egy kicsit lemaradtam, de a téma kifogyhatatlan, és rengeteg dolog tervben van. A friss hírekre továbbra is szeretnék néhány sort szentelni. Valamint elindult a blog Facebook oldala. Az oldalsávban is megtalálhatjátok, de elérhetitek ha ide kattintotok. 

2013. október 16., szerda

S.H.I.E.L.D. - Áttekintés

Startolt a Marvels Agent of S.H.I.E.L.D! Ezzel a cikkel már lógok mióta az első rész lement, de úgy gondoltam igazán várhatok még néhány epizódot, amelyekben ténylegesen is kiderül, hogy milyen húron pendül sorozat, mennyire érdemes rá várni egy hétig, és mennyire gazdagítja a képregényes adaptációk népes táborát. A vegyes érzelmek borítékolhatók voltak és okvetlen, hogy így kellett lennie. Az Arrow sikerén felbuzdulva a Marvel is próbára tette magát. Több-kevesebb sikerrel. Az ABC mindenképpen újabb sikersorozatot tudhat magáénak, mert azért valljuk be: van ám benne ambíció bőven, és megszolgálja a belefektetett munkát. Nyilván tudjátok, hogy akár az Avengers esetében, a rendezés itt is Joss Whedon nevéhez fűződik, de még a forgatókönyv is. A 'Bosszúállók' (Bosszú angyalai) rendezése után, vajmi gyerekjátéknak tűnt a pilot koordinálása, majd a többi epizód. A rendezés kiváló, míg maga a forgatókönyv már hagy némi kivetni valót maga után. A sorozat az Avengers után veszi fel a fonalat. A világ előtt immár nem titok a szuperhősök és idegen lények, szuper gonosztevők,-istenek létezése, de a S.H.I.E.L.D. továbbra sem tágít a feladatától, mely arra irányul, hogy megvédje az embereket azoktól a dolgoktól, amikre még nincsenek felkészülve. Meglepetésként visszakapjuk a szervezet egyik legkiválóbb ügynökét Coulson-t, aki bár látszólag úgy tűnt, de nem halt meg! Halála megrendezett volt, hogy a Bosszúangyalokat összefogásra ösztönözze és felvegyék a harcait a gonosz erők ellen. Ez egy kicsit érdekes, mivel átgondolva az egészet, ez több sebből is vérezhet. Mi lenne ha az egyik szuperhős tudomást szerezne erről? Több szempontból is támadható sajnos. Coulsont némileg átformálták. Abszolút nem azt játssza amit eddig. Mintha kicserélték volna. Abba a hibába esett a rendező, hogy nem követte az eddigi alapot és túlságosan a sorozatra formálta a karaktert. Mindenesetre hosszú pihenője után beleveti magát a munka kellős közepébe.
A beígért szuperhősös vonulat még egyelőre nem túl termékeny. Az első részben kaptunk egy fickót, bár ereje, és képességei inkább mesterségesek voltak, valamint a harmadik rész végén egy kicsit már érdekesebb figurát, aki biztosan visszatér még majd. A modern kütyüket felvonultató sorozat, valamint a díszletek, helyszínek és egyéb kidolgozott kellék terén nagyon remekel, de hogy a történetszálak miként hoznak új izgalmakat az még a jövő zenéje. Eddig kaptunk egy rejtélyt Coulson ügynökkel kapcsolatban (amit soha nem tudhat meg), de még mi nézők sem tudunk, valamint egy még kiforratlan szálat, miszerint az egyik újdonsült S.H.I.E.L.D. növendék, nevezetesen Skye miként dönt. Marad-e a jó oldalon, vagy elárulja-e őket. A Marvelnél használt poénoknak is akad helye. Akadnak megmosolyogtató részek és a sorozathoz tartozó egyfajta vidám hangulat is pozitív, de szerencsére nem veti meg a komolyságot sem. Az eddigi 3 rész alatt viszont mondhatjuk, hogy nem sok dolog történt. Minden rész egy újabb megoldatlan ügy, melyet a végére természetesen kiküszöbölnek, de még sajnos hiányzik belőle az, ami a legtöbb ilyen sorozatból! Több szál, több rejtély! És persze ami kizárólag erre a szériára értendő: a beharangozott szuperhősök csepegtetése a nézőknek! Úgy gondolom nem lesz ez rossz, és most sem rossz, de van még mit kihozni belőle, hogy izgalmasabb legyen a dolog. Mindenesetre az ötlet és a megvalósítás erős párost alkotnak.

Arrow - Hősök városa!

   
Az események némileg felpörögtek az első évad végén, így nem volt kétséges, hogy minden Arrow fan nyugalmatlanul várja majd a folytatást. Hogy dióhéjban mi is történt? A fekete íjászt, azaz Malcolm Merlyn-t sikerült legyőzni, de ezzel nem menekült meg a Glades az összeomlástól. A Merlyn által elhelyezett bombát sikerült időben hatástalanítania Quentin nyomozónak (lefokozása után pontosabban csak közrendőr) Felicity segítségével, de időközben kiderült, hogy fondorlatosan nem egy, hanem két bomba is el volt rejtve a városban. Moira Queen hiába állt a nyilvánosság elé, hogy bevallja az igazságot, miszerint a Glades hamarosan a földdel lesz egyenlő, a kimenekítés sajnos későn kezdődött. Oliver legjobb barátja (akitől az utóbbi időben eltávolodott), megmenti Laurel-t, de ezután sajnos meghal. Oliver magát okolja...
A megszokott Starling City helyett ismerős, de ugyanakkor meglepő helyszínen kezd a sorozat, mégpedig Lian You szigetén! Oliver úgy hiszi kudarcot vallott apja listájával, és semmire sem ment a város megmentésében. Vezeklésként visszatért a szigetre ahol 5 évig tengődött. Diggle és Felicity itt találnak rá. Elmondásuk szerint hetekig keresték, mire rájöttek hol lehet, így hát felültek egy rozoga repülőre és ejtőernyővel kiugrottan a Lian sziget felett. Oliver látszólag nem örül nekik. Hibásnak érzi magát, és nem szeretne visszatérni hőn szeretett városába. Az anyja börtönben van, Thea pedig magára maradt. Minden eddiginél nagyon szükség van most Oliver Queen-re. De ott van még egy új probléma! Visszaérkezése után 4 fegyveres csuklyás megöli a polgármestert. A következő célpont a Queen család. Az Íjásznak is vissza kell térnie bármennyire nem szeretné...   Thea elrablása után be is következik mindez. Viszont Olivernek nem csak Thea-t kell megmentenie, de civil életében a vállalata sorsát is, melynek terhe csak is az ő vállára szakadt.
A második évad ezen része tipikus induló epizód. A törvényen kívüli visszatér, de már teljesen más szerepben. Kapunk rengeteg új apróságot. Korábbi cikkeimben írtam már, hogy megújult a főhadiszállás, Oliver egyedi tervezésű új íjat kap (az előző ugyanis eltört). Roy egy helyzetben bizonyítja a nézőknek, hogy talán valóban az Íjász oldalán a helye, de ugyanakkor kiderül, hogy nem biztos, hogy megfelelően tudja kezelni a nehéz helyzeteket. Thea-val egyességet köt, hogy felhagy a hős élettel, amit az utóbbi időben folytat, de kiderül, hogy képtelen rá. Mindeközben megjelenik egy új üdvöske! Mégpedig Black Canary személyében! Pár embernek ismerős lehet a DC háza tájáról. 
     A Flashback részek egyik fontos részét képezték eddig is a sorozatnak, és sokan támadták is emiatt a szériát, de szerintem igen is illenek bele, fontos információkkal, és izgalmakkal látnak el minket a jelen eseményei mellett. Ezúttal sem maradnak el ezek a visszaemlékezések! Újabb morzsákat kapunk. Onnan folytatódnak az események ahol abbamaradtak. Fyers-t már lekapcsolták, de újabb emberek jelennek meg a szigeten. Kik ők? És mit akarnak?  -Tovább bonyolódnak az események, így megéri ezekre a részletekre is várni. Nem kevés izgalmat ígérnek.
     Bekövetkezik az, amire már az első évad közben is vártunk: az Íjász elindul a hőssé vezető úton! A sorozat második évada több izgalmat tartogathat mint az első. Rengeteg kiaknázatlan lehetőséggel. A készítőkön múlik mit is kezdtek ezzel az egésszel, mindenesetre jó kezdés volt! Csak így tovább!
Napvilágot látott egy rajongói poszter is, melyen Roy, mint a Vörös Íjász látható. Remélem hamarosan tényleg bekövetkezik a dolog, mindenesetre jól sikerült!
SuperHeroStuff.com

2013. október 15., kedd

Amazing Spider-Man 2 - A videojáték változat!

Egyelőre még csak képeket és egy rövid teaser-t kaptunk a készülő Csodálatos Pókember 2 filmről, de ezzel egyhuzamban gőzerővel folynak a munkálatok a videojáték átirathoz. Úgy gondolom a képregényes témájú játékok nem csak a szféra kedvelőit vonzzák, így biztos, hogy félsikert már ez a kép is aratott! Az első rész nekem nem kimondottan tetszett, (amivel nem vagyok egyedül) de egy ilyen promó láttán talán jobbat kapunk az előző résznél! Az Activision igen csak belehúzott. Katt a képre a nagyobb méretért!

2013. október 9., szerda

Arrow - Ma indul a második évad!

A legnépszerűbb magyar kereskedelmi tv adó méltán meghozta a sikert kis hazánkban is az első évaddal, elvégre sokan szeretik a szinkront, és nem kedvelik a feliratos alkotásokat, vagy épp nem tudnak angolul ha már itt tartunk. A nem csak a képregényes szféra által közkedveltté vált sorozat immár elérkezett a második évadához, melyre hónapok óta várnak a rajongók. A mai napon az amerikai CW televízió elkezdi az új részek vetítését. A magyar rajongók legkorábban már holnap láthatják a vadi új epizódot (ha csak valaki nem rendelkezik épp külföldi csatorna előfizetéssel). A rövid előzetesek, képek és hivatalos információk alapján úgy gondolom, hogy ez a szezon merőben más lesz, és körökkel lealázza majd az elsőt. Legjobbak a képregényrajongók ujjonghatnak, ugyanis itt már nem mint "törvényen kívüli" lesz Oliver Queen, hanem mint Starling City hőse. Új ellenségek lépnek be, új szálak és új segítők (?). Az utóbbira nincs garancia, de a stáblista alapján ezt egy korábbi cikkemben kibogoztam és mérget veszek rá, hogy előbb vagy utóbb, és inkább utóbb bekövetkezik majd. A DC Comics háza táján hatalmas változások léptek érvénybe, miszerint a mozifilmek helyet inkább a tévés produkciókra szeretnének jobban koncentrálni. Amit meg is értek, mivel folyamatosan vonzani tudja a téma iránt laikus embereket is ha egyszer megkedvelnek egy sorozatot. Tervben van egy Gotham City-t még Batman előtt bemutató széria, valamint az Íjászban is hamarosan feltűnő Flash is saját epizódokat kap, csak győzzük kivárni. Visszatérve Zöld Íjászunkra; már csak egyet kell aludni, úgyhogy kitartás. A kezdésről, valamint az Agents of S.H.I.E.L.D sorozat első két epizódjáról egy dupla cikk következik hamarosan!
SuperHeroStuff.com - Shop Now!

2013. október 7., hétfő

Képregényhősök undergroundja 2.rész: Hawkeye

Joggal tehetnék fel páran azt a kérdést, hogy őt most miért mutatom be? "Hiszen szerepelt az Avengers filmben, őt ismerem!" Ez igaz, de míg a csapat többi tagjának (Black Widow-n kívül) van saját filmje, illetve már alapból többet tudunk ezekről a hősökről, addig Sólyomszem karakterét beborítja a homály. Egy laikus, de még egy képregényrajongó számára is új, mivel a megszokott képregénykarakterek nyomvonalán túl esik.
     A figurát Stan Lee, és Don Heck alkotta meg, és első megjelenése igen régen, 1964 szeptemberében volt a Tales of Suspense 57. számában. Nem sokkal később, pontosabban 1965 májusában csatlakozik a Bosszú angyalai sorozathoz az Avengers 16.számában, és azóta folyamatosan és rendíthetetlenül tagja a szervezetnek.
     Sólyomszem, azaz Clint Barton Waverly-ban született, Iowa-ban. A szüleit korán elvesztette egy autóbalesetben, mely után árvaházba kerül. 6 év után Clint, és testvére Barney megszöknek és megtörten, remények után kutatva csatlakoznak a Carson cirkuszhoz (Carson Carnival of Travelling Wonders). Clint kivételes tehetségeiről tesz tanúbizonyságot és egy kardforgató (Swordsman, polgári nevén pedig Jacques Duquesne) segédje lesz. Swordsman, egy profi íjász segítségével (Trick Shot) kiképezi Clintet, hogy íjászmester válhasson belőle, és ezzel értékes tagja legyen a cirkusznak. A fiú kitartásának és tehetségének köszönhetően profi íjász lesz (pontosabban a világ legjobb mesterlövésze -a Marvel szféra szerint). Sólyomszem néven hatalmas látványossággá nőtte ki magát képességei révén.
Mentorával való viszonya hamar zátonyra futott. Clint rájött, hogy Jacques pénzt sikkaszt a cirkusztól. Mielőtt átadhatta volna a hatóságoknak, megverték és sorsára hagyták, így Swordsman lelépett. Később megromlott a kapcsolata testvérével és Trick Shot-tal is. Egy ideig a Tiboldt cirkusz tagja, majd Coney Island nézőit szórakoztatja. Ekkortájt szemtanúja lesz Vasember egyik megmozdulásának és ez ösztönzi arra, hogy később kosztümös hőssé váljon. Első akciója félreértésbe torkollott. Clintet lopással vádolják meg, és maszkos bűnözőnek hiszik. Menekülni kellett, így útja rengeteg helyre vitte. Időközben megismerkedik Black Widow-val, az orosz kémmel, akibe bele is szeret. Vakon követi őt, és belekeveredik szerelme piszkos ügyleteibe. Tudtán kívül segít technológiát lopni Widow-nak, méghozzá a Stark Industries terveit. Többször kerül emiatt összetűzésbe Vasemberrel. Az egyik ilyen csatájuk során Black Widow megsebesül. Clint elmenekül a küzdelemből, hogy megmentse kedvese életét, de mielőtt kórházba vinné, az orosz hölgy eltűnik. Sólyomszem ettől fogva úgy dönt, hogy "igaz céllövő", és jófiú lesz. A bosszú angyalai csoporthoz való csatlakozása igen érdekesen alakul. Menekülő bűnözőként tartják számon, de aztán megmenti Edwin Jarvis-t (Tony Stark, as. Vasember jobbkezét, -míg a képregényben ember, a Vasember filmekben egy mesterséges intelligenciával ellátott robot) és az édesanyját egy rablótól. Hálából Jarvis meghívja az Avengers főhadiszállásra, és elindít egy konfrontációt, hogy segítsen tisztára mosni Hawkeye személyét. Korábbi ellensége, Vasember támogatja, aki látja, hogy Clint valóban, és tiszta szívből hős szeretne lenni. Amerika kapitány, Scarlet Witch (Skarlát boszorkány) és testvére Quicksilver (Higanyszál) oldalán újjáalakítják a Bosszú angyalai csoportot. Heves viták alakulnak ki közöttük, és végül Hawkeye fellázad Amerika kapitány vezetése ellen, de idővel megtanulja barátként és vezetőként is tisztelni.
A karakter nagyon izgalmas. Sokkal izgalmasabb, mint azt az Avengers film reprezentálja. Ott sajnos Black Widow-val együtt mondhatni mellékszereplőként voltak jelen, ami reméljük a következő részben ellensúlyozva lesz. Itt viszont képbe jön egy nemrég napvilágra került és hivatalos információ, miszerint az Avengers: Age of Ultron című folytatásban láthatjuk Skarlát boszorkányt és Higanyszálat. A boszit Elizabeth Olsen, míg utóbbit Aaron Taylor Johnson fogja alakítani a filmvásznon. Meglátjuk, hogy alakul a dolog, de visszatérve az előzményekhez: mindenkinek ajánlanám Sólyomszemet! Remek karakter, remek történetekkel. Akinek egy kicsit is felkeltettem ezzel a cikkel az érdeklődését iránta, az mindenképpen olvasson el néhány füzetet. Ezek után nehéz lesz letenni. A sok képregényhőst újragondoló Ultimate sorozat őt is elérte a kiadónál és kapott egy teljesen új megközelítést a kezdetektől, de szigorúan ragaszkodva minden alappillérhez. Ezt is bátran ajánlanám, de nekem személy szerint a régebbi történetek jobban tetszenek.

SuperHeroStuff - New Marvel Stuff